Nieuwkerk

Het landgoed Nieuwkerk is ontstaan in het begin van de 19e eeuw, maar reeds in de 13e eeuw had de Abdij van Tongerlo hier een hoeve in bezit. Het landgoed heeft tegenwoordig een omvang van 150 ha en is gedeeltelijk toegankelijk voor publiek. De beek de Poppelsche Leij meandert door het mooie, natuurlijke beekdal.

De naam Nieuwkerk komt van "de nyeuwe kerck van dije van Tilborch" ofwel de grenskerk van de Tilburgers. De bebouwing breidde zich door de komst van de kerken uit met onder meer een huis annex herberg "tot gerieff ende gebruijck van de heer pastoirs ende capellaenen van Tilborch."
Lees meer

Wandelen en fietsen


In de omgeving van Landgoed Nieuwkerk liggen diverse fiets- en wandelpaden die deel uitmaken van het knooppuntennetwerk. Uw route loopt door bos, langs heidevelden, weilanden en natte natuur zoals vennen en beekjes.
Wandelroutes
Fietsroutes

Golfen


Op het grensoverschrijdend Landgoed Nieuwkerk in het stroomgebied van de Poppelse Ley is een schitterende park-bosbaan aangelegd voor de ware golfliefhebber. De golfbaan is ontworpen door de gerenomeerde golfbaanarchitect M. Hawtree.
Golfbaan Nieuwkerk

Vergaderarrangementen en spiritueel centrum


Het Klooster Nieuwkerk is gelegen op het landgoed Nieuwkerk eigendom van de Belgische familie Jambline de Meux. In de schitterende omgeving van Goirle had het klooster tot voor acht jaar geleden een religieuze bestemming. In 1997 vestigde Julia Stolte en haar gezin zich in het klooster en groeide langzaam het idee om in deze inspirerende omgeving een centrum op te zetten voor bewustzijnsontwikkeling en bezinning.
Vergaderen in Klooster Nieuwkerk
Spiritueel centrum Klooster Nieuwkerk