De Utrecht

Het landgoed dankt haar naam aan de levensverzekeringsmaatschappij De Utrecht, die later onderdeel werd van AMEV, dat inmiddels is opgegaan in het Belgisch-Nederlands bank- en verzekeringsconcern Fortis.Het bedrijf ontgon vanaf 1898 de uitgestrekte heidevelden op grote schaal. Uiteindelijk werd de heide omgezet in 1800 hectare bos en 600 hectare landbouwgrond, terwijl daarnaast nog 400 hectare natuurterrein bleef voortbestaan.Omstreeks 1920 kreeg de verzekeringsmaatschappij ook oog voor de natuurwaarden van het terrein, waardoor een deel van het terrein onontgonnen bleef.
Lees meer

"Brabants Landgoed" (een zesdelige tv-serie) over Landoed De utrecht


Flaestoren


Sinds 11 november 2011 is de Flaestoren geopend. Een uitkijktoren van 24 meter hoog tussen de Flaes en het Goorven. Vanaf dit markante uitkijkpunt heeft u een schitterend uitzicht over Landgoed de Utrecht en in het bijzonder het Flaes en het Goorven,belangrijke en kwetsbare natuurgebieden. De Flaestoren staat niet ver van herberg In Den Bockenreyder en ligt aan wandel- en fietsroutes, ook aan het nieuwe rolstoelpad.Wandelen en fietsen


Landgoed De Utrecht is grotendeels toegankelijk via fiets- en wandelpaden. Door het landgoed heen liggen diverse fiets- en wandelpaden die deel uitmaken van het knooppuntennetwerk. Goed onderhouden routes die u gegarandeerd door een zeer afwisselend landschap leiden.
Wandelroutes
FietsroutesNatuur & rolstoelpad "De Utrecht"


Het pas geopende natuur & rolstoelpad start vanaf herberg In Den Bockenreyder. De route is ongeveer 2 kilometer en loopt onder andere langs het natte heidegebied De Flaes. Aan het einde van het pad ligt ook de 24 meter hoge "Flaestoren".
Rolstoelroutes

Golfen


Op Landgoed de Utrecht, in de nabijheid van Tilburg, Eindhoven en Reusel, ligt sinds 2001 Golfbaan Midden-Brabant te Esbeek. Een uitdagende golfbaan, in een rustige en prachtige, bosrijke omgeving, met vele natuurlijke elementen.
Lees meer

Eten en Drinken


Brasserie Klein Utrecht is een sfeervolle gelegenheid voor het genieten van een drankje of voor het dineren met een groot gezelschap. De brasserie is gevestigd in Boerderij De Ekster op Landgoed De Utrecht.
In herberg In Den Bockenreyder, eveneens op het unieke Landgoed De Utrecht, kunt u heerlijk uitrusten van een fietstocht of rit op uw eigen paard.
Via onderstaande link komt op een pagina met een compleet overzicht van alle gelegenheden in of rond Landgoed De Utrecht waar u iets kunt eten of drinken.
Lees meer

Overnachten


Er zijn verschillende accommodaties op of rond Landgoed De Urecht waar u de nacht kunt doorbrengen zoals Groepsaccommodatie de Kievit of Auberge de Hilver.Voor een compleet overzicht van hotels, campings en vakantiehuizen zie onderstaande link.
Lees meer