onthulling-sculptuur-andrea-schotel-op-landgoed-de-utrecht

Onthulling sculptuur Andrea Schotel op Landgoed de Utrecht

Op maandag 25 mei (2e Pinksterdag) wordt om 13.00 uur een sculptuur van Andreas Schotel onthuld in het Arnoldspark op Landgoed de Utrecht in Esbeek. Verder vinden er ook andere activiteiten plaats zoals een boekpresentatie, schilderen voor kinderen en wandeltheater.

Werkende mens
De van oorsprong Rotterdamse kunstenaar Andreas Schotel, geboren in 1896, werkte vanaf het begin van de jaren 20 tot zijn dood in 1984 een groot deel van zijn leven in Esbeek. Daar deed hij zijn inspiratie op, de werkende mens op de akkers, de bosbouw en in de steenfabriek. Daarnaast verloochende hij zijn Rotterdamse afkomst niet. Hij maakt vele werken van de werkende mens in Rotterdam. De haven, de bouw van de metro en de wederopbouw van het gebombardeerde Rotterdam zijn in vele van zijn werken terug te vinden.

Museum

De kunstenaar, die zijn genegenheid voor Esbeek liet blijken, door op de "Godes akker" begraven te willen worden, heeft inmiddels in Esbeek, in het hart van het dorp, een eigen museum verworven. Het is een klein 'inloopmuseum' waar o.a. een klein deel van zijn werken, de drukpers en het unieke schoonmaakwerktuig 'Mari' zijn tentoongesteld. Door het regelmatig wisselen van de geŽxposeerde werken krijgt u als bezoeker een goed beeld van het werk van Andreas Schotel

Geplaatst op: 06/05/2015
« Terug naar overzicht