Historie Landgoed

Vanaf deze langgevelboerderij bewerkte een gezin de omliggende landbouwgronden en begraasde het vee de weilanden.

In 1916 werd de boerderij gekocht door Henri Van Puyenbroek (eigenaren van vlas fabrieken in Tilburg e.o.) die het wilden gaan gebruiken als buitenhuis (jachthuis). Het pand werd verbouwd tot 2 woningen. De jachtopzichter kwam zodoende middenin het jachtgebied te wonen en zijn vrouw hielp mee in de huishouding van de familie Van Puyenbroek. Regelmatig werden er gronden en boerderijen gekocht en later, toen het wat minder ging in de textielindustrie, weer verkocht.
Na het overlijden van haar echtgenoot heeft mevrouw Van Puyenbroek-Swinkels landgoed Wellenseind verkocht aan Fortis (eigenaar van het aangrenzende landgoed De Utrecht). Zij bedong hierbij een levenslang vruchtgebruik. Mevrouw Van Puijbroek-Swinkels overleed op zeer hoge leeftijd in 1999. Het landgoed kwam op dat moment in volle eigendom bij Fortis.
Aangezien dit soort landgoederen inmiddels niet meer tot de kernactiviteiten behoorde van Fortis Vastgoed, kwam Wellenseind te koop. In 2000 werd familie Zeeman eigenaar van landgoed Wellenseind. Het woonhuis werd verbouwd tot een mooie functionele villa met bijgebouwen. Onder andere de typische art deco- eetkamer, en het hoge Afrikaanse terras, werden behouden.